Japán élmények 5.

Nagoya szimbóluma, és leghíresebb turisztikai látványossága a Nagoya kastély.

Ez egy hatalmas kőkerítés mögötti, hatalmas kertben van, egy újabb kőkerítés mögött. A külső várfal kapujánál kell venni a belépőt.

Hatalmas nagy terültet fekszik. A várfal hatalmas kövekből épült,ezért a képeken kisebbnek látszik, és körülötte mély várárok húzódik, ami nincs feltöltve vízzel.

A várfal és a várárok. Felhívnám a figyelmet a méretarányokra: második képen, jobb oldalon, a hídon éppen áthalad egy nő. A harmadik képen az a másik nő, nagy zöld táskával a vállán, én vagyok.

A bejáratról és ugyanarról a bejáratnál lévő hídról pár szót. Mi (vagy legalábbis én) hozzá vagyunk szokva, hogy a várfalak közt az átjárást biztosító kapuk, akárhány darab is legyen egymás körül, egyetlen majdhogynem egyenes úttal vannak összekötve. Itt Nagoyán a várfal kapuja után van egy kanyar előbb egyik majd a másik irányba. Szóval kerülgetni kell a falakat a bejutáshoz.

A képek, a fenti képek társai. Ugyanaz a bejárati híd közelről. A harmadik képen a kapunál lévő kanyarok amiket említettem:

Egy térkép arról, hogy mekkora is ez a kastély. Mi a térképen jobb oldalt lévő kapun mentünk be:

Bent a várfalon belül van az Aichi Prefectural Gymnasium, egy hatalmas park és persze a belső fal. A képeket a fenti felsorolásnak megfelelő sorrendben tettem fel.

A belső várfal, és átjáró a belső udvarra:

A belső udvar: itt egy újabb tér amin épületek vannak, mint például kiállítóterem. A régi épületek amik fából voltak leégtek. A második világháborúban a bombázások miatt a kastély maga is elpusztult, de a régi tervek alapján, a meglévő kő alapzatra újraépítették. Képek a belső udvarról, ahol a nemrég újjáépített kiállítóterem is látható:

Azon belül van egy újabb védőfal, és kapu. Majd következik a tényleges kastély, a maga 7 szintjével.

Képek:

Kicsit szerintem rontja az összképet az, hogy a kastély alsó szintjén mozi van és tele van Star Wars plakátokkal, hiszen azt vetítették. Egyébként a többi szint megfelelt annak, amit egy ilyen turisztikai helytől általában várunk, hiszen ott múzeum van.

Mivel a kastélyt újjáépítették, az épület közepén van egy lift, és körülötte fut párhuzamosan a két lépcsősor.

A múzeumban volt pár érdekesség amiket kiemelnék. Az épület tetején volt aranyozott sárkányfejű hal, amiknek a pontos mása van most fenn, az eredetik pedig a múzeumban megtekinthetők. A múzeum újjáépítéséről, és szerkezetéről is van kiállítás.

A japán történelmi fegyverek, és harci tárgyak, szamurájfelszerelések. Úgy szintén kiállítva hagyományos japán épületek és belső terek, amik közül én a japán kályhák közt vagyok lefényképezve, Szabi pedig azzal a nagyon hosszú csövű puskával, és az ülő szamuráj öltözettel.

Ez a kis akármi, amiben az előkelőségeket hordozták, nem makett, hanem eredeti. Minden esetre nem egyszerűen tudnám magam bele préselni. Habár igaz, hogy akkoriban kisebbek voltak az emberek.

A legfelső szinten ajándék bolt van. A városban egyébként mi nem találtunk semmilyen olyan helyet ahol ilyen ajándéktárgyakat lehetne vásárolni, mint kulcstartó, hűtőmágnes vagy hasonlók. Az ajándékboltban, akárcsak a belépőnél is, árkedvezmény van ha egész napos jegyet vettél a metróra. De elég sok helyen ez az helyzet, vannak éttermek is, amelyek kedvezményt adnak ha egész napos jegyed van.

Innen a legfelső szintről min a négy irányban csodálatos kilátás nyílik a városra:

Miután ki jöttünk a kastélyból kívülről is megnéztük a kastély egyik tornyát, a víz felől. Ahogy ott fényképeztük egymást jött egy alak, és megkérdezte, hogy akarjuk-e, hogy lefényképezzen, és készített rólunk egy képet. Érdekes volt ez azok után, hogy a metróban mindenki félrehúzódik a látványunktól.